Chrysanten aaltjes

Hoe werkt Nemasys?

Nemasys bestaat uit insecten parasitaire aaltjes. Dit zijn natuurlijke vijanden van insecten. Ze komen in de vrije natuur voor. Voor de biologische bestrijding zijn een aantal aaltjessoorten beschikbaar. Aaltjes worden ook wel nuttige nematoden of bio-insecticiden genoemd.

Aaltjes zijn van nature bodemorganismen. Ze bestrijden in de bodem de larven van insecten zoals van kevers, engerlingen, en diverse muggensoorten. Bij vochtige omstandigheden en zonder zoninstraling kunnen de aaltjes ook in het gewas worden toegepast. Ze bestrijden de rupsen, trips larven en volwassen trips.

Actieve jagers

Nemasys-aaltjes zijn actieve jagers. Na toepassing gaan ze direct opzoek naar insecten. De insecten worden herkend aan hun geur. Via een waterfilmpje bewegen de aaltjes naar de insecten toe en dringen deze via de lichaamsopeningen binnen, waardoor deze worden gedood. De aaltjes voeden zich met het dode insect en vermeerderen zich in het insect.

Volledig veilig

De bacteriƫn die de Nemasys-aaltjes bij zich dragen zijn insectspecifiek. Ze kunnen alleen bepaalde insectensoorten doden. Op andere organismen hebben de bacteriƫn geen invloed. De aaltjes zijn volledig veilig voor de mens, het milieu, het gewas en nuttige insecten.

Biologische gewasbescherming

Nemasys biedt met de aaltjes een veilige, biologische gewasbescherming. Dit is niet alleen beter voor uw gewas, maar ook voor het milieu en uzelf. Bekijk hier wanneer u Nemasys het best kunt toepassen.

Bekijk hier tegen welke ziekten & plagen wij oplossingen hebben

 BASF Agro NL

BASF Agro NL

Top