Chrysanten aaltjes

Kwaliteit Nemays aaltjes

Nemasys aaltjes zijn van een hoge kwaliteit, maar hoe komt dat en hoe zorgen wij daarvoor?

Vitale aaltjes

Onder gebruikers staan deze aaltjes bekend om de constante hoge kwaliteit. Dit komt omdat de Nemasys aaltjes in een unieke door BASF ontwikkelde gelformulering worden geleverd. De gel zorgt ervoor dat de aaltjes lang houdbaar zijn en vitaal blijven. De formulering laat geen residu na. Dit is een groot voordeel in de sierteelt. De aaltjes lossen goed op in water en zijn gemakkelijk toe te passen.

Onafhankelijke testen die zijn uitgevoerd door het onderzoeksinstituut ADAS (UK) bevestigen de hoge kwaliteit van Nemasys. Hierbij zijn verpakkingen aangeschaft via de handel en daarna in het laboratorium gecontroleerd. De Nemasys-aaltjes bevatten de hoogste aantallen vitale aaltjes, zijn de top qua infecterend vermogen en zijn het langst houdbaar.

Kwaliteitscontrole

Elke partij Nemasys-aaltjes die wordt geproduceerd, wordt door het BASF laboratorium gecontroleerd op aantallen aaltjes en vitaliteit en infectievermogen van de aaltjes. Voor het infectievermogen wordt onder andere de meelwormentest gebruikt. De aaltjes worden opgelost en aangegoten op een substraat met daarin meelwormen. De aaltjes infecteren de meelwormen. Hiermee wordt de insectendoding vastgesteld. De producten bevatten altijd de juiste hoeveelheden vitale aaltjes. Van iedere partij die wordt geproduceerd worden monsters genomen en het aantal aaltjes onder de microscoop geteld.

 BASF Agro NL

BASF Agro NL

Top